Archief

Handbal: heren Quintus weer met schrik vrij

Heren|

Eredivisie

Quintus kwam met de schrik vrij tegen HARO Rotterdam. In Kwintsheul keek Quintus bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Pas luttele seconden voor tijd scoorde Rens Reijgersberg de winnende treffer: 27-26. De ruststand was 12-14 in het voordeel van de Rotterdammers.

Quintus is samen met Fiqas/Aalsmeer verwikkeld om de zesde en laatste plaats van de kampioenspoule. Met nog drie volledige speelronden te gaan, staan beide ploegen op gelijke hoogte. De Heulse ploeg haalt aanstaande dinsdag in tegen Kremer//Hurry Up. Volgende week zaterdag staat het cruciale duel tussen Quintus en Aalsmeer op het programma.

Eerste divisie

DIOS behaalde in Berkel Enschot een nipte overwinning op White Demons. De ploeg uit Den Hoorn behaalde met de 20-19 overwinning de tweede zege op rij. DIOS staat vierde en heeft zich al verzekerd aan de nacompetitie door winst van de eerste periode.

Dames

Eredivisie

Quintus heeft de tweede plaats weten te behouden. Alleen landskampioen MiziWaAi/Dalfsen, dat voor komend finaciƫle problemen kent, kan op gelijke hoogte komen. In Nieuwegein won de Heulse ploeg met speelsgemak van Venus/Nieuwegein: 36-21. Voor Quintus betekende dit de twaalfde zege van het seizoen.

Vijf ploegen zijn al geplaatst voor de kampioenspoule: Westfriesland/SEW, Quintus, MiziWaAi/Dalfsen, Succes Schoonmaak/VOC en Hellas. Voor de zesde en laatste ticket zijn nog drie ploegen in de race: E&O, Loreal en Venus/Nieuwegein.

Eerste divisie

De reserves van Quintus behaalden de vierde overwinning op rij. In sporthal Elzenhage won de Heulse formatie vrij eenvoudig van de reserves van Succes Schoonmaak/VOC: 43-25. Quintus staat nu vierde op de ranglijst.

Hoofdklasse B

De spanning stijgt per week. Drie van de vier titelkandidaten maakten zaterdag geen fout. Verburch, TGT/Ventura en United Breda wisten allen te winnen. Westlandia komt vanmiddag in actie. Verburch blijft koploper door een ruime overwinning op MHV'81. In de Jan van der Valk sporthal eindigde het duel in een 29-20 zege voor de Poeldijkse formatie. Verburch blijft koploper.

Regioklasse C

De reserves van VELO konden het in een degradatieduel niet bolwerken tegen Wings. In Loosduinen bleek Wings met 17-13 te sterk waardoor degradatie onafwendbaar lijkt voor VELO. Wings heeft weer aansluiting met de middenmoot.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen