Archief

Korfbal: Valto verrast CKC Maassluis

Eerste klasse F

ODO blijft in de gevarenzone in haar klasse. In Maasland leed ODO de achtste nederlaag van het seizoen. Middenmotor Fortis bleek met 17-14 te sterk. De achterstand op DES, dat op een veilige zesde plaats staat, bedraagt met nog vier speelronden te gaan twee punten. Mocht ODO als zevende eindigen dan speelt het een beslissingswedstrijd voor één plaats in de eerste klasse. De nummer acht degradeert.

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft goede zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud. De Maasdijkse ploeg won bij middenmotor De Vinken met 19-14. De nummer zes Vriendenschaar en hekkensluiter Thor verloren beide hun wedstrijd, waardoor Dijkvogels en Vriendenschaar stuivertje wisselden op de ranglijst. De nummers zeven en acht degraderen naar de derde klasse.

Tweede klasse I

CKC Maassluis heeft in twee weken tijd haar leidende positie verspeeld. Na de nederlaag van vorige week tegen Merwede bleek dit weekend streekgenoot Valto te sterk. De Lierse ploeg won in Maassluis met 19-15 van de thuisploeg en staat n tweede achter koploper Merwede. In deze klasse hebben vier ploegen kans op de titel. De nummer één promoveert, de nummer twee speelt een beslissingswedstrijd voor één plaats in de eerste klasse.

Streekgenoot ONDO boekte haar vijfde overwinning van het seizoen. In Schiedam werd Ventura Sport verslagen met 18-11. De 's-Gravenzandse ploeg handhaaft haar positie in de middenmoot.