Archief

Crosstitels Van Marrewijk en Luijten

Sjoerd van Marrewijk en Anne Luijten hebben de overwinningen gepakt tijdens de eerste Open Westlandse Cross Kampioenschappen. Deze kampioenschappen vormden zaterdagmiddag het sportieve hoogtepunt van de 12e editie van de Wollebrandcross in Honselersdijk.

Al vrij snel na de start kon Heulenaar Van Marrewijk afstand nemen van zijn concurrenten en hij zou zijn voorsprong gaandeweg uitbouwen. De andere podiumposities werden ook al vroeg in de wedstrijd veiliggesteld door respectievelijk Lierenaar Maurice van Veldhooven en Maassluizer Ron van den Berg. Van Marrewijk finishte na ruim 7 kilometer in 25.28, Van Veldhooven liet 26.40 afdrukken en Van den Berg 26.44.

Bij de vrouwen stelde Anne Luijten direct haar kandidatuur, door al vanuit de start te demarreren. De Rijswijkse juniore, die lid is van Olympus '70, won de wedstrijd over circa 5 kilometer in 19.36. Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande werd tweede (20.44) en Anita Kleyweg uit De Lier derde, in 22.01.

In de jeugdloop kon de 12-jarige Ivan Strik uit Honselersdijk na twee voor hem 'zilveren' edities eindelijk de overwinning pakken, vóór Guido Persoon uit Monster en Pim Veraar uit Honselersdijk. De Rijswijkse Iris Penning (11 jaar) won bij de meisjes, vóór Emma Dekker uit Naaldwijk en Nienke de Ruiter uit 's-Gravenzande.