Archief

Westlandse gemeentehuis-soap in beeld bij Vara

De Vara schenkt binnenkort aandacht aan de gemeentehuisperikelen in het Westland. Dat gebeurt in het televisieprogramma 'Kanniewaarzijn', dat elke vrijdagavond op de buis komt. De gang van zaken rondom het gemeentehuis komt aan de orde in het onderdeel 'Weggegooid geld'.

Vrijdagochtend waren twee programmamakers van de Vara in Naaldwijk om opnamen te maken van de 's-Gravenzandse zanger-gitarist Kees van der Knaap. Die schreef enkele jaren geleden de protestsong 'Westland, wees verstandig' van de inmiddels opgeheven band 't Is Best. Op het pleintje tussen Westlandtheater De Naald en het huidige gemeentehuis zong Van der Knaap zijn lied. Maandag wordt onder meer burgemeester Van der Tak nog geïnterviewd.

'Kanniewaarzijn' houdt overheden, bedrijven en instanties, maar ook burgers en consumenten een spiegel voor. Centrale presentator Astrid Joosten stelt absurde situaties aan de orde, waarbij ze wordt ondersteund door een team van cabaretiers. Het onderwerp over het Westlandse gemeentehuis wordt waarschijnlijk in de periode tussen eind februari en half maart uitgezonden.