Archief

Oplaadpalen officieel in gebruik genomen

Wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland heeft vrijdag één van de drie publieke oplaadpalen voor elektrische auto's in de gemeente officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde op de Patijnenburg bij De Tuinen in Naaldwijk. De andere twee oplaadpunten bevinden zich op het Zandeveltplein in 's-Gravenzande en het Burgemeester Woutersplein in Monster.

De palen zijn geplaatst door de Stichting E-laad, een initiatief van de samenwerkende netwerkbeheerders in Nederland. Samen met de gemeente wil deze het rijden op stroom stimuleren en onder de aandacht brengen van het grote publiek, om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de leefbaarheid.

Voordelen van elektrisch rijden op groene stroom, is dat er geen CO2 wordt uitgestoten. Elektrisch rijden is bovendien goedkoper en veroorzaakt minder geluidoverlast.

Het is de bedoeling dat er op korte termijn nog twee publieke oplaadpunten in Westland bij komen, namelijk op het Plein in Wateringen en het Oranjeplein in De Lier. Over de locatiekeuze heeft overleg plaatsgevonden met de winkeliers- en ondernemersverenigingen. Overigens staan er ook al oplaadpalen op het terrein van Westland Infra en FloraHolland.