Archief

'Rolpaal en Bosweg betaalbaarste locaties'

Als de gemeenteraad van Westland een nieuwbouw-gemeentehuis zou willen, vormen de locaties Rolpaal en Bosweg-Grote Woerdlaan - beide aan de noordoostzijde van Naaldwijk - de betaalbaarste van de geschikte locaties. Ook geschikt, maar relatief duur zijn de locaties Proefstation en het voormalige ISW-complex aan de Tiendweg. Dit blijkt uit de documenten die donderdag door de gemeente zijn vrijgegeven.

Er zijn met het oog op een centrale huisvesting in totaal zestien locaties tegen het licht gehouden. Behalve de genoemde vier als 'geschikt' bestempelde locaties, zijn er drie andere aangeduid als 'mogelijk geschikt'. Dat zijn de locaties Bruinsma, Het Nieuwe Water en Honderdland Fase 2.

Overigens ziet het er naar uit, dat een meerderheid van de gemeenteraad op voorhand liever wil, dat de gemeente enkele bestaande gebouwen opknapt, waarbij dan met name het voormalige Rabobankgebouw aan de Verdilaan in Naaldwijk als stadskantoor kan dienen. Er zou uit financiële overwegingen ook gekozen kunnen worden om een nieuw op te richten gemeentehuis te huren van vastgoedontwikkelaars.

Op woensdagavond 8 februari a.s. staat de toekomstige gemeentelijke huisvesting centraal in een vergadering van de commissie Bestuur van de gemeenteraad Westland.