Archief

Zorg om opheffing passend onderwijs

De SP-fractie van Maassluis maakt zich zorgen om de opheffing van het speciaal onderwijs. Dat blijkt uit schriftelijke vragen aan het college van B en W. Volgens de wet Passend Onderwijs moet het speciaal onderwijs na opheffing worden toegevoegd aan het regulier basisonderwijs.

Reden voor de zorgen van de fractie is een artikel in VNG magazine, een platform voor medewerkers bij lokale overheden. Hieruit komt naar voren, dat meerdere gemeenten problemen voorzien met de wetswijziging. Struikelblokken doen zich voor op het gebied van onder meer leerlingenvervoer, onderwijshuisvesting en begeleiding.

De SP-fractie wil onder meer weten of er extra uitgaven worden verwacht voor aanpassing van schoolgebouwen om aan de zorgplicht van de toekomstige leerlingen te kunnen voldoen. Ook wil ze weten hoeveel kinderen uit Maassluis speciaal onderwijs krijgen en of er mogelijk wachtlijsten ontstaan om hen onder te brengen in het reguliere onderwijs.

Binnenkort hebben alle raadsfracties overleg met de Maassluise Onderwijsraad. Dan zal ook de wet Passend Onderwijs worden besproken. Het wetsvoorstel is eind november naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin het nog behandeld moet worden. De wet zou per 1 augustus a.s. in werking moeten treden. Daarna hebben scholen een jaar de tijd om zich aan te passen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen