Archief

Provincie pakt Gaagweg opnieuw aan

De provincie Zuid-Holland gaat op de hernieuwde Gaagweg tussen Maasland en Schipluiden aanpassingen toepassen, waardoor de weg veiliger moet worden. Dat zei woordvoerder van de provincie woensdagmorgen op WOS radio.

De aanpassingen zijn nodig, omdat burgers klaagden over de veiligheid nadat de weg was gerenoveerd. Daarbij was namelijk de middenstreep verdwenen en waren aan weerszijden fietsstroken aangegeven, met als gevolg dat automobilisten veelal midden op de weg rijden. Vooral in het donker en met regen zou dat gevaarlijke situaties opleveren op de weg langs het water, omdat dan niet goed is te zien waar de weg ophoudt.

De provincie treft nu maatregelen om de weg veiliger te maken. Dat houdt in dat de zijkanten van het asfalt wordt geaccentueerd en dat de berm wordt verstevigd. Ook worden er meer verkeersborden geplaatst, waarop de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur en het gewenste verkeersgedrag worden benadrukt. De hectometerpaaltjes worden ook voorzien van stickers met de maximumsnelheid. Ook verzoekt de provincie de politie om meer te controleren op snelheid op de weg.

Categorieen:
Maasland Algemeen