Archief

Excelsior M. en Xanthopoulos scheiden toch

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis en trainer Demis Xanthopoulos gaan volgend seizoen toch niet met elkaar verder. De oefenmeester denkt dat hij de snelle overstap van speler naar assistent en eindverantwoordelijk hoofdtrainer niet kan maken.

De beslissing van Xanthopoulos is opvallend, omdat beide partijen begin januari nog met elkaar overeenstemming bereikten over een contractverlenging van een jaar. De voorwaarde was toen wel dat de oefenmeester bij aanvang van het nieuwe seizoen over de juiste papieren zou beschikken. Deze week kwam de trainer echter tot de beslissing dat hij zichzelf nog onvoldoende bekwaam acht om deze taak tot een succes te maken. Verder zei hij dat hij het een lastig proces vindt om binnen twee jaar buiten en boven de groep te staan. "Zeker bij een club als Excelsior Maassluis," liet hij weten.

Het bestuur van de club heeft laten weten zijn beslissing te respecteren en heeft de spelersgroep afgelopen maandag voor de training ingelicht over het besluit. De club zal de komende periode op zoek gaan naar een nieuwe trainer.

Xanthopoulos zal dit seizoen in ieder geval wel afmaken bij de Maassluise hoofdklasser. Zijn pupillen hebben laten weten nog steeds het volste vertrouwen te hebben in het seizoen. De club heeft daarvoor als doelstelling om de nacompetitie te bereiken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen