Archief

Vragen over effectiviteit extra toezichthouders

De raadsfractie van de VVD in Maassluis wil van het college van B en W weten of het tevreden is over de effectiviteit van de inzet van extra toezichthouders in verband met de bejegening van deze toezichthouders in de stad.

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het vrijmaken van extra geld om het Team Handhaving en Toezicht te versterken. De VVD vraagt zich af, of het niet wenselijk is dat met het extra geld toezichthouders worden aangetrokken met een opleiding buitengewoon opsporingsambtenaar. Zij hebben namelijk meer handhavingsmogelijkheden en bevoegdheden dan toezichthouders zonder die opleiding.

Het extra geld werd vrijgemaakt omdat er in Maassluis een kleine groep jongeren is die, volgens het college, hardnekkig de grenzen van het toelaatbare opzoekt en overschrijdt. De leden van deze groep benaderen de straatcoaches respectloos, dagen hen uit en gebruiken dreigende taal. Vandaar dat de gemeenteraad besloot om extra toezichthouders in te zetten in plaats van straatcoaches, waar het college juist voorstanders van was.

De VVD-fractie wil tevens weten of het klopt dat een voormalig straatcoach in Maassluis, die om een aantal redenen zijn taak niet meer kon uitvoeren, nu ingehuurd wordt als extra toezichthouder. En of zijn verleden als straatcoach een ongewenste belasting op een effectieve inzet van hem als toezichthouder heeft.

Categorieen:
Maassluis Algemeen