Archief

Korenmolen mogelijk opwekker elektriciteit

De Stichting 's-Gravenzandse Korenmolen onderzoekt de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken, om zo een gedeelte van de onderhoudskosten te financieren. Het idee bevindt zich nog in een primair stadium, maar er is al een deskundige langs geweest om de stichting te informeren over de mogelijkheden. Vandaag de dag zijn er in Nederland hooguit drie oude molens die ook elektriciteit opwekken.

Op dit moment is de stichting op zoek naar steun van onder anderen sponsors en inwoners van 's-Gravenzande om de wieken te vervangen. Dit is nodig omdat tijdens de laatste inspectie is gebleken dat, in verband met de staat van de wieken, het niet verantwoord is om ze met een wind boven windkracht 5 te laten draaien.

De stichting heeft subsidie aangevraagd, maar zelfs als deze wordt toegekend, blijft er een tekort van tussen de €50.000 en de €100.000. De stichting gaat daarom de komende tijd scholen, bedrijven en inwoners informeren om draagkracht te creëren. Op vrijdag 27 januari wordt er een minisymposium over de toekomst van de molen gehouden. Deze vindt plaats vanaf 15.30 uur in de korenmolen aan de Naaldwijkseweg.

Categorieen:
Algemeen