Archief

Werkloosheid Haaglanden half procent hoger

De werkloosheid in Haaglanden lag eind vorig jaar een half procent hoger dan in 2010. Eind december stond het percentage op 7,3. Wel verslechterde de situatie sterk in de laatste drie maanden van het jaar. De werkloosheid steeg met bijna zes procent in vergelijking met het derde kwartaal.

Binnen de regio doen zich aanzienlijke verschillen toe. In agrarische gemeenten ligt het percentage veel lager dan in de grote(re) steden. Zo ligt de werkloosheid in Westland op net iets meer dan 3 procent en in Midden-Delfland iets boven de 2 procent.

Dit heeft UWV Werkbedrijf maandag bekend gemaakt. De werkloosheid in Midden-Delfland is in het vierde kwartaal van 2011 weliswaar iets opgelopen in vergelijking met het derde kwartaal, maar over het hele jaar gezien is de werkloosheid in de groene gemeente juist iets afgenomen. In Westland steeg de werkloosheid in 2011 iets.

Uit de cijfers blijkt ook dat de werkloosheid in de agrarische sector vorig jaar met 4,6 procent is toegenomen. De situatie in deze sector verslechterde sterk in het laatste kwartaal met een toename van ruim 10 procent vergeleken met het derde kwartaal. De transportsector zag de werkloosheid vorig jaar met bijna 11 procent toenemen.