Archief

Vernieuwing Westlandse scholen

Verschillende Westlandse bassisscholen kunnen de komende tijd vernieuwing of verbeteringen aan hun gebouwen tegemoet zien. Zo krijgen de Eben-Haezerschool in 's-Gravenzande en Het Kompas en de Aloysiusschool in Monster een nieuw gebouw. Het moeten zogenaamde brede scholen worden, waarbij in ieder geval wordt samengewerkt met een kinderdagverblijf.

Het geld voor de nieuwbouw komt uit het huisvestingsprogramma onderwijs van de gemeente. Een woordvoerder laat weten dat al bekend was welk budget beschikbaar was, maar dat er nog niet besloten was aan welke scholen het ten goede zou komen.

In overleg met de ouders van de school en andere betrokkenen in Heenweg is besloten tot renovatie van De Kameleon. Nieuwbouw is vanwege teruglopende leerlingaantallen geen haalbare kaart. Na de renovatie staat er een modern gebouw, dat ook buiten schooltijden gebruikt kan worden door de inwoners van Heenweg.

Eerder deze maand werd al bekend dat de uitbreiding van de Wateringse basisscholen Mariaschool en De Kyckert meer gaat kosten dan verwacht. Het college heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een extra bedrag van 1,8 miljoen.