Archief

Leerlingen vullen fototentoonstelling

Geschiedeniswerkstukken van leerlingen van ISW Hoogeland zijn de bron voor een fototentoonstelling in de hal van het gemeentehuis in Naaldwijk. Het resultaat is een verzameling van 42 oude foto's onder de noemer Westlandse Fotopareltjes.

De leerlingen schrijven in de werkstukken over hun eigen familiegeschiedenis. Daarbij gebruikten de ze de foto's om te illustreren hoe hun eigen leefomgeving verschilt van die van hun ouders en grootouders, toen deze 16 jaar waren.

ISW Hoogeland en het Historisch Archief Westland vonden het jammer dat deze foto's verstopt bleven zitten in de werkstukken. Daarom besloten ze ze samen onder de aandacht van het publiek te brengen. Bij de foto's is het verhaal van de leerlingen afgedrukt.

Bezoekers van het gemeentehuis hebben de mogelijkheid om op de meest aansprekende foto te stemmen met formulieren, die in de hal liggen. Ook kan er gestemd worden via www.historischarchiefwestland.nl. Onder alle deelnemers verloot het Historisch Archief Westland een exemplaar van het luchtfotoboek 'Westland vanuit de lucht'.