Archief

KMD: geen nieuwe jeugdleden meer

Voetbalvereniging KMD uit Wateringen heeft de wachtlijst voor nieuwe jeugdleden opgeheven. De club zegt dat de lijst te lang en onoverzichtelijk werd. "Mensen die zich nu willen aanmelden als lid moeten wij helaas afwijzen," laat het bestuur weten.

Op de lijst stonden ongeveer veertig namen. Sommige stonden er al bijna zes jaar op. Bestuurslid Jan Middendorp: "In de categorie F, de categorie voor de jongste voetballertjes, konden we nog wel mensen kwijt, maar in de E, D en C zitten alle teams overvol."

Het is na de afschaffing van de wachtlijst echter niet helemaal onmogelijk om lid te worden van de club. Op 14 april zal er namelijk een aanmelddag worden gehouden voor nieuwe geïnteresseerden. "Als er dan plaats is, of als er na dat moment plaatsen vrij komen, dan zullen de mensen die zich op die dag hebben aangemeld worden toegelaten," aldus Middendorp.

Eén van de oorzaken dat de club geen nieuwe leden meer kan aannemen, is het gebrek aan ruimte. Dit vormt al lange tijd een probleem. In februari 2008 constateerde de KNVB, dat KMD 'ruimtelijk en kwalitatief problemen heeft, zowel bij wedstrijd als trainingen'. KMD is sinds die periode bezig met het zoeken naar mogelijkheden voor de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden, maar een startsein voor de aanleg daarvan kan nog niet worden gegeven.

Categorieen:
Wateringen Algemeen