Archief

Filmfestival wil faciliteiten Schuurkerk benutten

De organisatie achter het Filmfestival in Maassluis gaat kijken of, ondanks dat Theater Schuurkerk in juli haar deuren sluit en het evenement in augustus plaatsvindt, toch gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten van de Schuurkerk. Hiervoor is bij de gemeente een aanvraag ingediend. Dit laat Guus Paalvast, een van de initiatiefnemers van het festival weten.

De tweede editie van het Filmfestival is van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus. Het volledige programma wordt pas in juli bekend gemaakt. Wel is al bekend dat het terrein voor de buitenbioscoop groter wordt, net zoals de ruimte voor de kinderfilm op zondag, die dit keer in de Koningshof wordt vertoond. De zaal is drie keer zo groot als de zaal van Theater Schuurkerk.

De grootste verandering gaat volgens Paalvast echter schuil in de uitstraling. Volgens hem wordt het festival visueel spectaculairder voor de bezoekers. Hoe dit precies vorm krijgt, is nog niet bekend. De enige dat hij kan zeggen, is dat er voor de bezoeker iets valt te winnen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen