Archief

Meppelink nieuwe hoofdtrainer Westlandia

Rob Meppelink wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Westlandia. Dat heeft de club zaterdagmiddag bekend gemaakt. De ex-trainer van onder andere ADO Den Haag en RBC Roosendaal tekent een contract voor één seizoen.

Meppelink, die vertrekkend trainer Marten Glotzbach zal opvolgen, krijgt als doelstelling mee om van Westlandia een stabiele hoofdklasser te maken. "En in de toekomst willen we misschien wel een stapje hoger," verklapte Westlandia-voorzitter Stefan Kester.

"We hebben zelf actief mensen benaderd en met de technische commissie een keuze gemaakt", aldus Kester. "In eerste instantie hebben we een selectie gemaakt van zes trainers, vervolgens drie en daaruit werd de keuze gemaakt voor Rob."

De laatste keer dat de uit Wateringen afkomstige Meppelink actief was in de regio was in 1984. Toen kwam hij uit voor het Wateringse Velo. In zijn trainerscarrière is hij onder meer vijf jaar jeugdtrainer bij ADO Den Haag geweest, vervolgens drie seizoenen assistent-trainer en was hij er twee seizoenen hoofdtrainer.In 2001 werd hij aangesteld als manager voetbalzaken bij RBC Roosendaal en was hij een aantal seizoenen ook actief als hoofdtrainer van deze club.

Categorieen:
Wateringen Algemeen