Korfbal: eerste nederlaag CKC Maassluis

Eerste klasse F

ODO wist niet te stunten bij koploper TOP. In Arnemuiden verloor de nummer zeven van de competitie met 24-18 van de thuisploeg. De Maaslandse formatie heeft vijf punten en heeft één punt voorsprong op hekkensluiter Korbatjo en één punt achterstand op de nummer zes DES.

Tweede klasse H

Dijkvogels wist het niet bol te werken tegen Weidevogels. In Maasdijk was de nummer twee van de ranglijst met 13-9 te sterk voor Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg heeft vijf punten. Dit zijn twee punten meer dan hekkensluiter Thor en één punt minder dan Vriendenschaar dat op de zesde plaats staat.

Tweede klasse I

CKC Maassluis leed haar eerste nederlaag van het seizoen. In de topper tegen Merwede had de koploper de competitie voortijdig kunnen beslissen, echter dit verliep tegen Merwede geheel anders. In Maassluis deelde Merwede de lakens uit en won dan ook terecht met 18017. Na de eerste helft was het 12-9 voor Merwede. Het verschil liep halverwege de tweede helft op naar zes punten. CKC Maassluis zette een inhaalrace in, maar dit mocht niet baten. Niek Seesink was met vijf treffers topscorer bij de koploper. CKC Maassluis heeft 13 punten evenveel als Merwede, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Door de nederlaag van CKC Maassluis doet Valto weer mee om de hoofdprijs in deze klasse. De Lierse formatie won met 15-9 van Oranje Nassau. Valto heeft één wedstrijd meer gespeeld en heeft één punt ahcterstand. Komend weekend staat de streekderby tegen CKC Maassluis op het programma.

Streekgenoot ONDO behield haar positie in de middenmoot. In 's-Gravenzande werd ONDO uit Middelburg verslagen. De thuisploeg won met 18-10.