Handbal: Westlandia en Verburch blijven in race

Quintus leed bij de herstart van de competitie een nederlaag tegen Palsgroep/E&O. In Emmen begon de wedstrijd nog hoopvol, echter in de loop van de eerste helft kwam de klad er in bij de Heulse ploeg. E&O nam na de eerste 30 minuten een 18-13 voorsprong. Na de pauze bleef deze marge intact. E&O won met 32-27. Het bereiken van de eerste zes zal voor Quintus een moeilijke opgave worden, echter dit is niet onmogelijk. De achterstand op de nummer zes Fiqas/Aalsmeer is twee punten. Over twee weken spelen beide ploegen tegen elkaar en dat zal een beslissende wedstrijd worden voor plaatsing voor de play-offs om de landstitel.

De reserves van Quintus herstelden zich na de nederlaag van vorige week tegen DIOS. In Schiedam won de Heulse ploeg met 25-19 van Wagon Care/Ventura. Door deze zege lijkt provendus Quintus acht wedstrijden voor het einde veilig.

Regioklasse C

Westlandia leed zesde nederlaag van het seizoen, maar handhaaft zich in de middenmoot. Delta Sport was met 30-22 te sterk. Naaldwijkers begonnen goed en namen een 10-5 voorsprong, echter voor de pauze had de opponent een kleine voorsprong van 13-12. Na de pauze speelde Westlandia een zwakke helft en kreeg daarbij geen vat op de opbouwers van Delta Sport en leed onnodig veel balverlies. Opvallend is dat Westlandia nog geen enkele wedstrijd gelijk gespeeld heeft.

De reserves van Quintus deelden aan opponent Olympia een fiks pak slaag uit. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met 40-26. Quintus staat vierde op de ranglijst en is zeker van lijfsbehoud.

Hoofdklasse

Westlandia deed goede zaken in de twaalfde speelronde. In sporthal De Pijl versloeg de Naaldwijkse formatie United Breda. Westlandia had na de eerste helft een voordelige marge van drie doelpunten en zag de opponent langzaam terugkomen tot 20-19. Westlandia zette een sterke eindsprint in en wist de marge te vergroten naar een tussenstand van 24-21. Uiteindelijk won de Naaldwijkse ploeg met 27-21. Door deze zege staat Westlandia derde en zakte United Breda één punt naar de vierde plaats.

Verburch behield haar koppositie. In de Jan van der Valk sporthal won de Poeldijkse ploeg van BFC met 25-15. Verburch heeft 22 punten. TGT/Ventura volgt op één punt en Westlanda heeft twee punten minder.

Regioklasse D

VELO blijft ook na speelronde 13 ongeslagen. De Wateringse ploeg had geen moeite met opponent Westsite. In Wateringen eindigde het duel in een 26-22 voor de koploper. VELO heeft nu het maximaal aantal punten en lijkt soeverein op weg naar het kampioenschap.