Archief

Waarschuwingsborden in Roomse Duin

De deelgemeente Hoek van Holland heeft, in overleg met Gemeentewerken van Rotterdam en de politie Rotterdam-Rijnmond, enkele maatregelen genomen voor de veiligheid in het parkgebied Roomse Duin. Aanleiding van de maatregelen vormen de publicaties over de zogeheten 'bunkerboef' in diverse media.

De bunkers vormen sindsdien een trekpleister voor nieuwsgierigen, die volgens het lokale bestuur de gevaren onderschatten. In het kader van de veiligheid worden de bunkers leeg geruimd en worden losse materialen die een gevaar kunnen vormen, verwijderd. De afsluiting van twee mangaten met behulp van betonnen platen blijft voorlopig gehandhaafd.

Daarnaast zijn in het gebied diverse waarschuwingsborden geplaatst met de tekst: "Waarschuwing. Betreden op eigen risico. Valgevaar! In dit gebied bevinden zich bunkers. De bunkers liggen ook onder de grond. Gelieve op de paden te blijven."

Deze borden zijn bedoeld ter informatie en ook om de mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Voor mogelijke maatregelen op de langere termijn vindt binnenkort overleg plaats met diverse partijen, aldus het Hoekse deelraadsbestuur.