Archief

Glazen Tulpen 2012 uitgereikt

In Hotels van Oranje in Noordwijk zijn donderdagavond de winnaars van de Glazen Tulp 2012 bekendgemaakt. FloraHolland stelt deze award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten.

In de categorie Snijbloemen triomfeerde de geplozen chrysant Anastasia Star Pink van kwekerij Arcadia uit De Lier. De jury was zeer gecharmeerd van het subtiele kleurverloop van deze chrysant. "De kleur past goed in de huidige trend. Je ziet veel gebruik van huidtinten in cosmetica en kleding. De gebruiksmogelijkheden voor een bruidsboeket zijn oneindig."

In de categorie Kamerplanten won de Begonia Elatior Grp Sunny White (sunny side up). Deze plant werd aangevoerd door Pligt Professionals uit Heinenoord en J. & P. ten Have uit Maasland. De jury vindt dat je je zeker niet hoeft te schamen als je Begonia heet. "Het is zeker geen 'ouwetutten'-plant. Nostalgisch, retro en heel modern", vindt zij.

In de categorie Tuinplanten won de Ptilotus exaltatus Joey, die was aangevoerd door onder meer de firma C. & M. Kester uit Honselersdijk. De jury vindt deze plant echt vernieuwend, zacht en aaibaar. De vraag of hij resistent is tegen regen, werd volmondig bevestigd. De losse pluim past in de trend van nu. De naam vond de jury een puntje van discussie.

In de categorie Concepten zegevierde de Anthurium Full Colour van Anthuraflower uit Bleiswijk. De jury stelt dat deze anthurium een succes is bij de mannelijke consument, een moderne simpele vaas. Goed doordacht en niet te duur voor de doelgroep. De lange houdbaarheid wordt "een groot voordeel" genoemd.