Archief

'Verander naam woontoren Elbe'

Burgemeester Karssen van Maassluis heeft een brief aan de bewonersvereniging en de ontwikkelaars van woontoren De Elbe gestuurd met het verzoek de naam te wijzigen. Dit om bij de hulpdiensten eventuele verwarring te voorkomen tussen de straat Elbe en woontoren De Elbe. Beide liggen in dezelfde nieuwbouwwijk, maar ongeveer drie straten uit elkaar.

Zo ging vorige week het verhaal dat een traumahelikopter en een ambulance naar woontoren De Elbe gingen, terwijl de melding vanuit de straat Elbe kwam. Burgemeester Karssen laat weten dat deze hulpdiensten wel degelijk direct naar de straat gingen. Alleen bij de politie was verwarring ontstaan, want op enkele honderden meters van de nieuwbouwwijk ligt zeesleepboot De Elbe.

Raadslid Kuiper van de PvdA vindt het nogal drastisch om de naam van de toren te veranderen, met name als bewoners mogelijk al gehecht zijn geraakt aan de naam. Hij roept op tot meer pragmatische oplossingen, zoals betere bewegwijzering.

De burgemeester laat weten dat de gele borden waarop de route staat voor het bouwverkeer, zijn weggehaald. Hierop stond onder meer de naam van de woontoren. Ook zal zo snel mogelijk begonnen worden om de nieuwe straten in de nieuwbouwwijk te voorzien van straatnaamborden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen