Archief

Twistpunt nieuwbouw Spreeuwenest

Projectontwikkelaar Wonen Midden-Delfland is het niet eens met de wens van de gemeente om 1.000 vierkante meter winkelruimte te realiseren op de plek van de voormalige basisschool 't Spreeuwenest in Maasland. Projectmanager Geert ten Hertog zei op WOS Radio dat 700 vierkante meter genoeg is om de lokale markt daar te bedienen.

"Als de gemeente meer dan 700 vierkante meter wil realiseren, is het misschien verstandiger om in gesprek te gaan met een andere partij. Dat standpunt hebben wij maandag ook met de gemeente gedeeld", aldus Ten Hertog.

Op de plek van de voormalige basisschool moeten winkels, woningen en een nieuw plein met een dorps karakter komen. In maart worden de eerste beslissingen omtrent het bouwproject genomen.

De gemeente Midden-Delfland houdt op 1 februari een informatiebijeenkomst over de plannen met deze bouwlocatie. Belangstellenden krijgen de gelegenheid vragen te stellen en een reactie in te dienen. De avond begint om 19.00 uur in het voormalige gemeentehuis van Maasland.