Archief

Speler MVV'27 jeugdtrainer in VS

Voetballer Davy Zwaard zal de komende drie jaar niet meer in actie komen voor het tweede elftal van MVV'27. De speler is dinsdag vertrokken naar de Amerikaanse stad Houston om daar aan de slag te gaan als techniektrainer voor jeugdspelers van voetbalclub Dayton Dutch Lyons.

De ambitieuze Maaslander stuurde meer dan een jaar geleden een e-mail naar de uit Maassluis afkomstige technisch directeur van de Amerikaanse club, Cor van Hoeven. "Ik vroeg toen of hij eens na wilde denken over een mogelijke functie voor mij. We kenden elkaar al en ik wist dat hij in de Verenigde Staten zat. Al snel mailde hij terug dat hij wel geïnteresseerd was," legt hij uit op de website van MVV.

Zwaard speelde bij MVV in het tweede team en verzorgde techniektrainingen voor prestatieve jeugdteams in bijna alle leeftijdscategorieën. Bij zijn nieuwe club gaat hij vier keer per week de techniektrainingen voor spelers in de leeftijdscategorie van vijf tot tien jaar verzorgen. Daarnaast zal hij ook één keer in de week op het trainingsveld staan met een groep van spelers tussen de elf en achttien jaar en zal hij op de zaterdagen als supervisor op de club rondlopen.

In de toekomst hoopt Zwaard het trainersvak bij een betaalde voetbalorganisatie uit te kunnen oefenen. "Ik ben inmiddels in het bezit van het diploma TC3 en wil graag ook alle andere diploma's halen," laat hij via de website van de club weten. "We zullen zien of dit lukt." De Maaslander heeft verder laten weten dat het hoofdtrainerschap bij MVV'27 ook nog op zijn lijstje staat.