Archief

Rioleringsproblemen Vogelbuurt

De raadsfractie van VVD Westland heeft bij het college van B en W de problemen met de riolering in de 's-Gravenzandse Vogelbuurt aangekaart, met name die in de Leeuweriklaan. Hoewel de riolering vorig jaar werd vervangen omdat deze niet goed werkte, dienen zich nu opnieuw problemen aan.

Omdat de aannemer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden failliet is gegaan, is het werk nog niet af. Ondertussen is gebleken dat het water uit wasbakken en toiletten van een aantal bewoners nog steeds niet of erg langzaam wegloopt en in het ergste geval weer terugslaat.

Recentelijk heeft de gemeente Westland bij een aantal huizen waar problemen optreden, naar de riolering laten kijken. Toen bleek een put niet aangesloten te zijn en bij een ander huis was er een te kleine buis aangesloten, met verstopping als gevolg.

Navraag van de fractie bij het Hoogheemraadschap van Delfland heeft duidelijk gemaakt dat de problemen niet aan de capaciteit van het rioleringsgemaal liggen. De VVD wil onder meer van het college weten, wanneer de problemen worden verholpen en of de aannemer aansprakelijk wordt gesteld.