Archief

Maassluis: Snackwagen Barry heeft genoeg tijd gekregen

Snackwagen Barry heeft genoeg tijd gekregen om een andere locatie dan de Doctor Jan Schoutenlaan te vinden. De eigenaar weet al 2,5 jaar dat hij weg moet. Dit laat een woordvoerder van de gemeente Maassluis desgevraagd weten.

De eigenaar stuurde onlangs een brandbrief naar de politieke partijen in Maassluis. Daarin worden de partijen opgeroepen om het college te overtuigen hulp te bieden bij het zoeken naar een nieuwe locatie. De snackwagen moet per 1 maart verdwijnen.

Volgens de woordvoerder staat de gemeente op het standpunt dat zij niet verantwoordelijk is voor het feit dat de eigenaar niet tijdig een winkelpand kan vinden. Hij weet al ruim 2,5 jaar, sinds het vaststellen van het Vent- en Standplaatsenbeleid, dat hij op de huidige locatie niet meer kan doorgaan vanwege de ontwikkelingen in de Burgemeesterswijk, aldus de woordvoerder.

Die wijst erop dat het ook al 2,5 jaar bekend is dat de gemeente niet wil meewerken aan een semi-permanente vestiging elders in de wijk. "In januari 2011 is hem schriftelijk meegedeeld dat zijn standplaats vanaf 2012 niet meer beschikbaar is."

De eigenaar wil graag een tijdelijke vergunning voor een plek naast het wijkgebouw De Flat, tot het moment dat er een ruimte vrijkomt in het winkelcentrum Westeinde.

Categorieen:
Maassluis Algemeen