Archief

Korfbal: ODO verliest wederom cruciaal duel

Eerste klasse F

ODO kon in Maasland het degradatieduel tegen DES niet in winst omzetten: 13-19. De Maaslanders konden niet van de nummer voorlaatst winnen en zag DES naar de zesde plaats stijgen en ODO zakte naar de zevende plaats. ODO zag tot haar ongenoegen dat hekkensluiter Korbatjo eveneens een zege boekte. In de laatste zes wedstrijden moet ODO zich proberen veilig te spelen.

Tweede klasse H

Dijkvogels kon de mooie zege van vorige weke geen vervolg geven. Koploper Pernix was voor de Maasdijske ploeg veel te sterk: 21-15. Dijkvogels staat zevende en heeft nog steeds aansluiting met de plaatsen vijf en zes.

Tweede klasse I

CKC Maassluis blijft koploper in deze klasse. In Vlaardingen won CKC Maassluis bij Oranje Nassau met 22-11. De koploper heeft zeven wedstrijden gespeeld, dit is één wedstrijd minder dan de achtervolgers Swift en Merwede. CKC Maassluis heeft dertien punten. Merwede en Swift volgen met elf punten.

Valto behaalde een reguliere overwinning op de nummer voorlaatst van de ranglijst. In Strijen werd met 13-6 gewonnen van Ventura Sport. De Lierse ploeg blijft vierde met 10 punten uit acht wedstrijden.

ONDO verloor van de tweede keer op rij van de subtop uit haar klasse. De 's-Gravenzandse ploeg verloor nipt van de nummer twee van de ranglijst Merwede. ONDO heeft zeven punten uit acht duels.