Archief

Handbal: dames Quintus deklasseren landskampioen

Dames

Eredivisie

Quintus behaalde de mooiste zege van het seizoen. In Kwintsheul werd landskampioen MizuWaAi/Dalfsen van het kastje naar de muur gespeeld. Quintus liet in eigen hal zien dat het een kampioenskandidaat is. Dalfsen mocht van geluk spreken dat de Heulse ploeg in de laatste fase van de wedstrijd de teugels liet vieren. Na driekwart van de wedstrijd was de stand 26-13. Uiteindelijk eindigde het duel in een 31-22 overwinning voor Quintus dat tweede blijft in de eredivisie.

Eerste divisie

Het reserveteam van Quintus behaalde pas de derde uitoverwinning van het seizoen. In Deurningen werd DSVD met 33-23 verslagen. De Heulse ploeg blijft vierde op de ranglijst met 22 punten uit 17 duels.

Hoofdklasse B

Verburch heeft de koppositie kunnen behouden. De Poeldijkse dames hebben één punt voorsprong op United Breda en TGT/Ventura. Streekgenoot Westlandia blijft meedraaien in de top en volgt op twee punten. Verburch behaalde in Den Haag een knappe zege op de reserves van Hellas: 30-25. Het was de tiende zege van het seizoen.

Westlandia maakte geen fout tegen de nummer negen van de ranglijst. In Meerssen won de Naaldwijkse ploeg van Marsna met 23-16. Voor Westlandia betekende dit de negende zege van het seizoen.

Regioklasse C

Het derde team van Quintus leed de zesde nederlaag van de competitie. HARA Rotterdam, dat vierde staat, won in Rotterdam met 22-18 van de Heulse ploeg. Quintus neemt de achtste positie op de ranglijst in met 11 punten uit twaalf duels.

Regioklasse D

Koploper VELO behaalde in Noord-Holland de twaalfde overwinning uit twaalf duels en blijft. De Wateringse dames lieten het derde team van Westfrieland/SEW kansloos met 25-23. De voorsprong van VELO op de eerste achtervolger is zes punten. In de wedstrijd tegen SEW scoorde Patricia Zwinkels zeven doelpunten en was daarmee het productiefst.

Heren

Eerste divisie

DIOS heeft dure punten laten liggen in de race om rechtstreekse promotie naar de eredivisie. In deze divisie kunnen de reserveteams niet promoveren waardoor de strijd om promotie gaat tussen Hercules en DIOS. In Panningen leed de ploeg uit Den Hoorn een nipte nederlaag tegen de reserves van Eurotech/BEVO: 24-25.

De reserves van Quintus deden goede zaken door een overwinning te behalen op Loreal. In Kwintsheul bleek de Heulse ploeg met 31-25 te sterk. Door deze zege houdt Quintus zicht op de middenmoot en loopt het verder weg van ploegen in de degradatiezone.

Regioklasse C

Westlandia behaalde de zevende overwinning van het seizoen en blijft hierdoor in de subtop. In sporthal De Pijl werd Aristos verslagen. Na de eerste 30 minuten hadden de Naaldwijkers een kleine voorsprong: 12-11. Na de pauze werd de basis gelegd voor de 25-21 zege op de nummer voorlaatst van de rangschikking.