Archief

Barsaiyan en Ophorst winnen in Maassluis

De Ruitenburg Halve Marathon van Maassluis is zondagmiddag gewonnen door Mike Barsaiyan (Olympus '70). Bij de vrouwen was Carla Ophorst opnieuw te sterk voor de concurrentie.

Kort na de start vormde zich al snel een kopgroep van vijf atleten met onder anderen Barsaiyan, Patrick Kwist en Fouad Fertoute. Na bijna acht kilometer leek het of Barsaiyan het tempo opschroefde, maar zelf verklaarde hij na afloop, dat hij alleen maar het tempo constant probeerde te houden. De 24-jarige 's-Gravenzander finishte in 1.10.31 en had een voorsprong van 21 seconden op Rotterdammer Patrick Kwist opgebouwd.

Bij de vrouwen snelde Carla Ophorst voor de elfde maal naar de overwinning in Maassluis. De Honselse trof in thuisloopster Marieke Bourquin haar voornaamste concurrente. In de eerste kilometers kon Bourquin nog volgen, maar ze was uiteindelijk geen partij voor Ophorst, die aan aan de streep een tijd van 1.23.25 noteren. Bourquin finishte in 1.26.51.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Marc Meeder (AV Waterweg) in 33.30. Lierenaar Maurice van Veldhooven werde tweede, in 34.34. Bij de vrouwen zegevierde Ingrid le Comte. De 's-Gravenzandse verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met 41 seconden tot 39.12.

De nieuwe afstand in dit evenement, een wedstrijd over 5 kilometer, eindigde in winst voor Henk van Leeuwen (Pallas '93, Hellevoetsluis) in 16.10. Bij de vrouwen was het een wedstrijd van de jonkies. De 13-jarige Kristel van den Berg uit Maassluis zegevierde in 19.40. Haar 14-jarige plaatsgenote Linda van Steeg werd tweede, in 20.12.