Archief

Zes straten het schoonst na jaarwisseling

Bewoners van zes straten in Westland krijgen een cadeaubon voor het WestlandTheater De Naald ter waarde van 15 euro. Zij hebben volgens de gemeente hun straat na de jaarwisseling het beste schoongemaakt.

Het gaat in De Lier om de Korenmolen 9 t/m 19 en 10 t/m 20, in Honselersdijk om Arendshorst 24, 28, 32 en 34, in Maasdijk om de Willem III straat 2 t/m 29 alle nummers, in Monster om de Sweelinck 15, 17, 19, 21, 23 en 25, in

Poeldijk om de Eliasdreef 58 t/m 84 (de even huisnummers) en in Wateringen om de Peterseliestraat 1 t/m 7 en 34 t/m 46.

Tijdens en na de jaarwisseling wordt door de gemeente veel aandacht en geld besteed aan het opruimen van de restanten van vuurwerk en andere rommel op straat. Team Reiniging had daarom een wedstrijd uitgeschreven met als titel: 'Wie viert op nieuwjaarsdag een feestje met de schoonste straat van Westland?'. De bedoeling was bewoners te stimuleren om na de jaarwisseling zelf hun straat weer zo snel mogelijk op orde te brengen.

Op Nieuwjaarsochtend zijn de aangemelde straten bekeken en aan het begin van de middag zijn ze opnieuw geïnspecteerd. Uit de winnende straten wordt op een later moment nog de hoofdprijswinnaar bekendgemaakt.