Archief

Wonen Wateringen mogelijk naar rechter

Directeur André van den Berg van Wonen Wateringen overweegt naar de rechter te stappen in de zaak over de financiering van de parkeergelegenheid in de te renoveren Oranjewijk. Hij laat vrijdag in een uitzending van WOS Radio weten al ruim twee jaar in gesprek te zijn met de gemeente over wie de ruim 2,3 miljoen euro hiervoor op tafel moet leggen.

De woningcorporatie sloopt in de Wateringse wijk 120 woningen en zet er evenveel nieuwe voor terug. Omdat het aantal woningen niet verandert en er dus geen extra auto's bij komen, zegt de corporatie niet verantwoordelijk te zijn voor de kosten die gemaakt moeten worden in de openbare ruimte.

Een woordvoerder van de gemeente Westland heeft het in een reactie over een fundamenteel verschil van mening. Zij hanteert het uitgangspunt dat degene die om aanpassingen in de openbare ruimte vraagt, die dan ook zelf moet betalen. Onderliggende gedachte is dat de woningcorporatie zelf de voordelen geniet van de aanpassingen in de wijk, waar zowel huur- als koopwoningen komen.