Archief

Rotterdamse prijs voor Theater in Feite

Culturele onderneming Theater in Feite uit 's-Gravenzande is winnaar geworden van de eerste Gouden Wissellijst, een nieuwe prijs voor het meest innovatieve en inspirerende communicatieproject van de gemeente Rotterdam. Het bureau van Aart van den Berg won de prijs met de interactieve theatervoorstelling 'Het Afvaltribunaal'.

Volgens de jury wordt op een originele manier gedragsverandering teweeggebracht bij kinderen die doorgaans niet openstaan om onder groepsdruk gedrag te veranderen. In deze voorstelling wordt het omgedraaid. Er wordt gebruik gemaakt van groepsdruk om juist het positieve gedrag te laten zien. Daarmee wordt het gedragspatroon doorbroken.

Het Afvaltribunaal is volgens de jury een mooi voorbeeld van de doelgroep opzoeken en opvoeden met een directe persoonlijke benadering. "De energie en authenticiteit spatten ervan af", aldus de beoordelaars.

De toekenning van de Gouden Wissellijst gebeurt in twee fasen. Eerst kiest een jury uit alle inzendingen drie nominaties. Deze worden vervolgens in een internetverkiezing voorgelegd aan alle communicatiemedewerkers van de gemeente Rotterdam. De nominatie die de meeste stemmen verwerft, wint de prijs.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen