Archief

CDA wil Solleveld toegankelijker voor publiek maken

CDA Westland vindt dat het duingebied Solleveld bij Monster toegankelijker moet worden voor het publiek door het aanleggen van vrij toegankelijke wandelpaden. De raadsfractie vraagt het college van B en W de mogelijkheden daartoe te onderzoeken en indien aanwezig ook daadwerkelijk te benutten.

Raadslid Jan van Rossum wijst op de aanpak van het Haagse Westduinpark, dat net als Solleveld een Natura2000-gebied is. Dat park wordt geheel opnieuw ingericht. "Er komt geen hek en mensen kunnen er echt van gaan

genieten via wandel-, fiets- en ruiterpaden over vaak een natuurlijke ondergrond." Volgens Van Rossum zou zoiets ook met Solleveld moeten kunnen.

Verder vraagt het CDA zich af of het niet verstandig is om nu al, al dan niet tijdelijk, parkeerplaats(en) aan te leggen bij het Schelpenpad aan de Haagweg. Eerder liet het college weten te willen wachten totdat duidelijk is hoeveel bezoekers de Zandmotor trekt. Het CDA vindt dat niet langer op een besluit moet worden gewacht, omdat de huidige parkeerruimte aan de Haagweg al in april verdwijnt.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen