Archief

In april misschien meer over moskee

Begin april laat wethouder Meijer van de gemeente Westland weten of hij nieuwe vorderingen heeft gemaakt in zijn zoektocht naar een geschikte locatie voor een moskee. Hij kreeg daartoe opdracht van de gemeenteraad op 23 juni 2010, nadat de beoogde oprichting van een moskee in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Hoogeland door diezelfde raad onmogelijk was gemaakt.

In de woensdagavond gehouden vergadering van de commissie Ruimte zette Meijer uiteen, dat de gemeente samen met de moskeevereniging 17 locaties heeft bekeken. De laatst overgebleven locatie was volgens hem de ideale locatie, maar uiteindelijk kwam de financiering niet rond.

Omdat de meeste moskeeleden rondom Naaldwijk wonen en daar ook liever een moskee willen hebben, heeft wethouder Meijer nu voorgesteld in een grotere kring rond Naaldwijk te zoeken naar ruimte, wat de slagingskans groter maakt.

Er wordt vooral gekeken naar bestaande gebouwen met een maatschappelijke status, omdat het hierbij makkelijker is om een omgevingsvergunning voor een moskee te krijgen. Meijer zegt echter te stuiten op derden die niet mee willen werken als het gaat om een moskee.