Archief

Nieuwe kringloopwinkel in Naaldwijk

Er komt een nieuwe kringloopwinkel aan de Gildestraat in Naaldwijk, schuin tegenover het parkeerterrein van de Gamma. De winkel krijgt een vloeroppervlakte van 966 vierkante meter. In een commissievergadering heeft de gemeenteraad zich dinsdagavond positief ten aanzien van het plan opgesteld.

In 2010 is een mogelijke samenwerkingsvorm gevonden tussen de sociale werkvoorziening Patijnenburg en de stichting Rataplan. Deze stichting wil de hoeveelheid grof vuil en huisvuil verminderen door de burgers meer bewust te maken van de huidige weggooimaatschappij. Verder biedt zij werk voor mensen die weinig kansen op de arbeidsmarkt hebben en ook stageplaatsen.

Omdat de gemeente op de afvalstations veel goederen krijgt aangeboden die geschikt zijn voor hergebruik, is in juli 2010 door het college van B en W besloten mee te werken aan uitbreiding van het aantal kringloopwinkels in Westland, waaronder het onderhavig project. Omdat een dergelijke winkel op zich een vreemde eend in het betreffende industriegebied is, heeft het rondkomen van de vergunning nogal wat tijd gevergd.