Archief

Lentiz Flora ontwerpt fijnste natuurspeeltuin

Klas 2VC van het Lentiz Floracollege in Naaldwijk heeft het meest aansprekende ontwerp gemaakt voor een natuurspeeltuin bij het recreatiegebied Prinsenbos in Naaldwijk. Beide jury's zijn het unaniem eens over de verrassende en spannende elementen in het winnende ontwerp.

Zowel een kinder- als een professionele jury heeft zich gebogen over de in totaal zeven ontwerpen die waren ingestuurd door leerlingen van Lentiz Flora, ISW Lage Woerd en ISW Hoogeland. De professionele jury is vooral onder de indruk van de afwisselende speelmogelijkheden in het winnende ontwerp en vindt dat er ook goed is nagedacht over de inrichting van het landschap en de mogelijkheid om vogels aan te trekken. De kinderjury vindt het heel goed dat er veel bomen komen en was blij met een "gave touwbrug".

De natuurspeeltuin bij het Prinsenbos wordt een groengebied waar kinderen kunnen spelen met materialen uit de natuur zoals takken, zand en water. Daarnaast heeft dit natuurgebied een belangrijke functie voor het waterbeheer. Er wordt extra oppervlaktewater gerealiseerd met kindvriendelijke oevers die zijn voorzien van waterzuiverende beplanting.

Op basis van de zeven ingediende ontwerpen wordt het definitieve ontwerp opgesteld. Het winnende ontwerp vormt hiervoor de basis, maar ook goede ideeën uit de andere ontwerpen worden daarin betrokken. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westland en een subsidie vanuit het Groenfonds Haaglanden. Voor de inrichting van de natuurspeeltuin worden nog sponsors gezocht.