Archief

Ex-trainer Schipluiden wil weer trainersvak in

Monsternaar Rob Gieben stelt zich vanaf volgend seizoen weer beschikbaar als voetbaltrainer. De ex-trainer van Schipluiden heeft laten weten 'heel graag' weer aan de slag te willen. Ook een club uit de regio ziet hij wel zitten.

De 50-jarige Gieben heeft op dit moment een baan bij de KNVB en is hoofd Opleidingen bij de Rotterdamse voetbalvereniging Overmaas. In totaal is hij al bijna 28 jaar werkzaam in de voetballerij. "Maar in het hoofdtrainerschap ben ik al een tijd niet meer actief geweest en daardoor ben ik een beetje uit beeld geraakt," laat hij weten.

Als trainer stond Gieben aan het roer bij verschillende clubs in Noord-Holland, was hij trainer en speler bij het Haagse VIOS en loodste hij vijftien jaar geleden Schipluiden van de vierde naar de derde klasse. Ook Edgar Kuntz, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt bij de Schipluidenaren, maakte toen deel uit van dat succesvolle elftal. "Dat was een geweldige tijd," glundert Gieben. "De club was al 22 jaar niet gepromoveerd, maar door een periodetitel mochten wij in de nacompetitie strijden om een plek in de derde klasse. Die strijd werd uiteindelijk beslist tegen Laakkwartier door een 5-1 overwinning. En nog steeds komt Schipluiden uit in de derde klasse."

Gieben laat weten dat hij een functie als hoofdtrainer bij een club uit de regio wel ziet zitten. "Dat zou natuurlijk fantastisch zijn," zegt hij. "Ik heb een tijd bij het Haagse VIOS gezeten en als we dan naar bijvoorbeeld een club als Velo moesten, dan gingen we daar met angst en beven naartoe. Westlandse clubs hebben een ongelofelijk goede mentaliteit. Als het met voetballen niet lukt, dan stropen ze de mouwen wel omhoog."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen