Archief

Vragen over verkeersveiligheid Gantelplein

De fractie van D66 Westland heeft vragen over de verkeersveiligheid rondom de nieuwe vestiging van de Hema aan het Gantelplein in Wateringen. Deze vragen worden vanavond aan de orde gesteld tijdens de rondvraag van de Commissie Ruimte van de gemeenteraad.

Op 27 januari opent de nieuwe Hema haar deuren. Voor de ingang van de deze winkel is een parkeerplaats opgeofferd om ruimte voor bezoekers te maken. Deze opgeheven parkeerplaats wordt evenwel nog gewoon gebruikt om te parkeren.

De stoep is ter plaatse zeer smal en biedt volgens D66 weinig ruimte voor voetgangers. Ook het stallen van fietsen wordt een probleem. De fietsenstalling bij de naburige Albert Heijn zit vrijwel altijd overvol. Meer ruimte maken voor auto's en fietsen betekent opheffen van parkeerplaatsen op het Gantelplein. En die zijn - zeker op zaterdag - broodnodig, aldus D66.

Redenen voldoende voor D66 om te gaan vragen, hoe de komst van de Hema verkeerskundig geregeld is. Waar kunnen de extra bezoekers hun auto of fiets kwijt?, wil de fractie weten.