Archief

Reukema wil overleg over bunkerzaak

Deelraadvoorzitter Hestia Reukema van Hoek van Holland wil deze week nog in gesprek gaan met de provincie Zuid-Holland, over het treffen van structurele maatregelen om de veiligheidssituatie in bunkers aan te pakken. Dit zegt ze naar aanleiding van de aanhouding van een 47-jarige Hoekenees, die vrijdag werd opgepakt omdat hij in het Roomse Duin een bunker had uitgegraven en ingericht met gestolen materialen.

Bij inspectie door de politie blijkt de situatie op het terrein rondom de bunker bijzonder onveilig. Niet alleen waren er zogeheten boobytraps aangelegd, die zwaar lichamelijk letsel konden toebrengen. Ook zijn er in de grond gaten van vijf tot zeven meter diep aangetroffen. De politie zegt deze vandaag nog met Stelconplaten af te dekken.

Reukema is nog steeds verbaasd over de situatie rondom de bewuste bunker. "Het is bizar om te zien hoe de bunker aangepast is. De luiken zijn mooi afgetimmerd. Het lijkt erop alsof er iemand is bezig geweest die vakkundig geschoold is", zegt ze.

Dinsdag bleek dat in de bunker zelfs elektriciteit en een afwateringssysteem waren aangelegd. Verder zijn er muurtjes gebouwd en gestut en zijn binten aangebracht. Ook werden onder meer houten balken en een kruiwagen aangetroffen. Het motief van de verdachte is overigens tot nu toe nog onbekend.