Archief

Nog veel vraagtekens in bunkerzaak

Na enkele jaren zoeken is er eindelijk een verdachte in beeld in de mysterieuze bunkerzaak in Hoek van Holland. Een 47-jarige Hoekenees is vrijdagavond opgepakt vanwege het uitgraven van bunkers in het Roomse Duin en het inrichten ervan met gestolen materialen. Wat hij van plan was, is nog onduidelijk.

In 2009 kwam de zaak gedeeltelijk aan het licht. Toen ontdekte een groepje jongeren een eerste uitgegraven bunker. Zij vertelden hun vondst aan de politie, die de zaak sindsdien in het oog hield. Na de ontdekking van de eerste blijkt er tot ieders verrassing een kleine 20 meter verderop een nieuwe bunker te zijn uitgegraven.

Voor het provisorisch inrichten van de bunkers stal de man herhaaldelijk onder meer hekdelen bij de naburige voetbalclub HVC '10. De hekdelen werden benut als schotten bij de entree van een bunker. Toen die hekken vorig jaar zomer bij de bunker waren ontdekt, zei de politie Rotterdam-Rijnmond nog geen nadere mededelingen te kunnen doen in het belang van het onderzoek.

De aangehouden man is inmiddels weer vrij, omdat hij alleen kan worden beschuldigd voor diefstal of heling, gezien de gestolen materialen in de bunker. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu mogelijkheden om de man te vervolgen.