Archief

Ruim 400 deelnemers bij Lopersproject

Ruim 400 deelnemers gingen zaterdagmiddag op het Verburch-complex in Poeldijk van start voor de 25e editie van het Lopersproject van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70. Dit aantal is iets hoger dan bij de start in 2011.

Het was de burgemeester van Westland, Sjaak van der Tak, die onder toeziend oog van de nieuwe coƶrdinator van het project, Joep Oudesluijs, de officiƫle openingshandeling van deze jubileumeditie voor zijn rekening nam.

Even na 14.00 uur bediende Van der Tak het confettikanon en vertrokken 45 atleten aan het marathonproject als eersten van alle deelnemers. Voor de halve marathon vertrokken vervolgens 60 liefhebbers.

De trainingsgroep van de 10 km was met 120 deelnemers het drukst bezet. De 5 km mocht zich verheugen in de belangstelling van 105 hardlopers. Het aantal deelnemers bij de jeugd, was met twintig ongeveer gelijk aan vorig jaar. Voor het wandelproject hadden zich 60 mensen aangemeld.

Ook de komende weken kan men zich nog aanmelden voor dit project. Alle benodigde informatie is terug te vinden op www.lopersproject.nl.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen