Archief

Handbal: voortvarend begin dames Westlandia en Quintus

Dames

Eredivisie

Quintus startte het tweede gedeelte van de competitie voortvarend. In Venlo werd degradatiekandidaat Loreal verslagen met 41-28. De grootste seizoensoverwinning van de Heulse ploeg werd behaald tegen GoConnectIt/Fortissimo: 48-25. Quintus staat nu tweede op de ranglijst achter koploper Westfriesland/SEW. De stand in de eredivisie is vertekend doordat ploegen nog inhaalwedstrijden moeten spelen.

Eerste divisie

De reserves van Quintus volgden het voorbeeld van het eerste team.In Kwintsheul won Quintus van de reserves van Westfriesland/SEW: 34-24. De ruststand was 16-12 in het voordeel van de thuisploeg.

Hoofdklasse B

Westlandia behaalde een overtuigende overwinning op het derde team van Succes Schoonmaak/VOC. In Amsterdam won de Naaldwijkse ploeg met 40-27. Hierdoor blijft Westlandia meedoen om de titel.

Verburch blijft koploper. De Poeldijkse ploeg won van Auto Smeeing/BDC. In Soest eindigde het treffen in een 32-27 overwinning. Verburch heeft één punt voorsprong op United Breda en TGT/Ventura. Streekgenoot Westlandia volt op twee punten.

Regioklasse C

Het derde team van Quintus leed de vijfde nederlaag van het seizoen. Fusieclub ROAC uit de kernen Oude Ade en Rijpwetering won in eigen hal met 21-11. Quintus staat zevende in de grote middenmoot die loopt van nummer 4 tot en met nummer 10.

De reserves van VELO waren niet opgewassen tegen HMC. De Wateringers verloren met 28-11. VELO staat voorlaatste.

Het tweede team van Westlandia verloor in Aalsmeer met 26-22 van de reserves van Fiqas/Aalsmeer. Westlandia staat negende.

Regioklasse D

VELO is ook de eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar ongeslagen gebleven. In en tegen Schagen werd met 19-17 gewonnen. VELO heeft als koploper alle elf duels gewonnen en heeft zes punten voorsprong op haar naaste belagers. Kelly Zwinkels was met zeven doelpunten de topscoorster bij de Wateringers.

Heren

Eerste divisie

DIOS heeft de laatste streekderby van het seizoen tegen de reserves van Quintus gewonnen. Het leek een makkelijke middag te worden voor de ploeg uit Den Hoorn. Na de eerste 30 minuten stond het 12-7 voor het sterk acterende DIOS. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en was Quintus de bovenliggende partij. Uiteindelijk kwam DIOS met de schrik vrij tegen Quintus: 21-20. DIOS staat vijfde. Quintus staat tiende.

Regioklasse C

Westlandia startte het nieuwe kalenderjaar voortvarend. De Naaldwijkse ploeg won van het derde team van Hellas: 41-20. De ruststand was 22-7 voor het superieur spelende Westlandia.