Archief

Onderhoud aan Hoekse Berghaven

Rijkswaterstaat begint half februari met onderhoudswerkzaamheden aan de Berghaven in Hoek van Holland. Een woordvoerder laat weten dat alle materialen in de haven het einde van hun levensduur hebben bereikt en dat deze met het oog op de veiligheid vervangen dienen te worden.

Alle steigers, vast en drijvend, worden vervangen met uitzondering van de calamiteitensteiger. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het er in de praktijk op neer komt dat alle houten steigers aan de kant van de Stationsweg verdwijnen en door drijvende steigers vervangen zullen worden.

Verder zullen er baggerwerkzaamheden plaatsvinden om de bodem van de haven weer op de juiste diepte te krijgen. Ook worden er twee taluds verstevigd, te weten tussen de douane- en onderhoudssteiger en het talud van de onderweg.

Volgens de plannen worden de karakteristieke meerpalen in de haven verwijderd. De gebeurt omdat ze te kampen hebben met sterke slijtage. Ook voldoen de meerpalen niet meer aan de huidige eisen voor het aan- en afmeren van vaartuigen. Eind 2012 hoopt Rijkswaterstaat de Berghaven op te leveren.