Archief

Extra investering voor Wateringse scholen

Het college van B en W van Westland vraagt de gemeenteraad 1,8 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van de Wateringse basisscholen Mariaschool en De Kyckert in combinatie met meer ruimte voor de kinderopvangen Kwest en Catalpa en dansschool DansCreatie.

De kinderopvang en de dansschool huren nu al ruimte in beide scholen, die naast elkaar staan. Omdat ook zij meer ruimte nodig hebben, heeft de gemeente gekeken naar de mogelijkheid om alle betrokken partijen in de nieuwbouw onder te brengen. Dat past in de gemeentelijke visie op 'brede schoolontwikkelingen'.

De katholieke Mariaschool krijgt er zes lokalen bij en openbare De Kyckert twee. De bouwkosten worden geraamd op 2,5 miljoen euro. Daarvan is al 1,9 miljoen beschikbaar uit de 'pot' huisvesting onderwijs. Er is ruim 6 ton extra nodig om de bestaande bouw via een corridor te verbinden met de nieuwbouw, voor extra parkeerplaatsen en voor overheadkosten.

In de nieuwbouw komen multifunctionele lokalen. Die worden groter dan standaard het geval is, zodat ze ook voor kinderopvang gebruikt kunnen worden. Het speellokaal wordt zo gemaakt dat ook de dansstudio er gebruik van kan maken. Omgekeerd kan de ruimte van de dansschool ook door de scholen en de kinderopvang worden gebruikt.

Voor de geplande ruimte voor Kwest, Catalpa en DansCreatie is bijna 1,2 miljoen euro noodzakelijk. Dat geld verdient de gemeente terug door een kostendekkend huurtarief. De drie organisaties tekenen waarschijnlijk een vijfjarig contract met een optie tot verlenging met nog eens vijf jaar.