Archief

Open Westlandse Crosskampioenschap

Tijdens het 12e Wollebrandcross-evenement op zaterdag 28 januari wordt het eerste Open Westlandse Cross Kampioenschap gehouden. Dit nieuwe onderdeel wordt in samenwerking met de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 georganiseerd.

De tijdregistratie gebeurt met de in de regio bekende chips van Olympus '70. De beruchte Glibberberg maakt onderdeel uit van het parcours, dat geheel op spikes is te lopen. Om enkele onvermijdelijke stukken asfalt te bedekken, levert een projectinrichter 110 meter tapijt.

De wedstrijd start om 14.00 uur op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit. De mannen lopen 7 kilometer, de vrouwen 5 kilometer. De inschrijfkosten bedragen 7 euro (plus 3 euro voor de chip) en inschrijven kan in de hal bij Hamiplant (aan de Venus 280 in Honselersdijk).

Na afloop van de kampioenschapsrace is er de vertrouwde Van den Bos Recreatieloop, waarbij het deelnemen veel belangrijker is dan het winnen. Daarbij is een prijs te verdienen voor de opmerkelijkst verklede atleet of groep van atleten.

De start van de recreatieloop is om 15.00 uur. Ook hier kos de deelname 7 euro.