Archief

Ongerustheid over activiteiten islamitisch centrum

Bewoners van de wijk Elysium in Maassluis maken zich zorgen over de recente activiteiten rond het beoogd islamitisch centrum aan de Troelstraweg. In maart werd door de gemeenteraad besloten om niet mee te werken aan het principeverzoek het islamitisch centrum aldaar te vestigen. Omwonenden hebben echter de laatste maanden activiteiten waargenomen die anders doen vermoeden.

Zo komt er volgens de bewoners elke ochtend tussen 7.00 uur en 7.30 uur een groep mannen bij elkaar in het gebouw. Dit lijkt volgens de bewoners op een ochtendgebed, omdat de mannen niet in werkkleding komen. Ook 's avonds komt er een groep mannen bijeen. Sinds 23 december is tevens door meerdere bewoners geconstateerd dat grote aantallen kinderen het centrum binnengaan en daar meerdere uren verblijven.

Bewoners hebben namens het islamitisch centrum eind november een brief gekregen, waarin zij op de hoogte werden gesteld van een verbouwing aan het dak en het plaatsen van een binnenmuur. De bewoners zijn echter sceptisch over de gegeven informatie, gezien de hoeveelheid aangevoerde bouwmaterialen en het aantal uren dat er gewerkt wordt.

De bewonersvereniging van de wijk heeft nu een brief aan het college gestuurd. Hierin vraagt zij of voor zowel de verbouwing als de waargenomen activiteiten een vergunning is afgegeven.

Categorieen:
Maassluis Algemeen