Archief

Minder schade in Maassluis

De tijdens de jaarwisseling aangebrachte schade lijkt in Maassluis iets minder te zijn dan vorig jaar. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. Een voorzichtige schatting wijst op een schadebedrag van rond de 15.000 euro.

Bij openbare gemeentelijke gebouwen sneuvelden acht ruiten, zover bekend werden er in flats twee postkasten opgeblazen en werd er schade toegebracht aan diverse schoolgebouwen. Ook papierbakken, straatmeubilair en lantaarnpalen moesten het ontgelden.

De 26-jarige man die door een vuurpijl ernstig letsel aan oog en voorhoofd kreeg, ligt in het Erasmus MC en moet daar waarschijnlijk nog twee weken blijven. Later in de nieuwjaarsnacht zijn nog twee personen met vuurwerkletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hun situatie was maandagmiddag onbekend.

De preventieve maatregelen en het toezicht zijn volgens de gemeente succesvol geweest. Met behulp van burgers zijn 's nachts diverse jongeren wegens vernielingen opgepakt. In de vroege zondagmorgen zijn na een gerichte politie-inzet op de Govert van Wijnkade ook twee bezoekers van een partyboot uit Rotterdam aangehouden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen