Archief

In de kou en het donker op oudejaarsavond

Een aantal huishoudens in Westland heeft door een stroomstoring oudejaarsavond in het donker en de kou doorgebracht. Om tien voor acht viel de stroom uit en de storingsdienst van Westland Infra slaagde er pas om vijf voor half een 's nachts in om iedereen weer van stroom te voorzien. De storing deed zich voor in het gebied van de Tiendweg en de bloemenveiling in Naaldwijk, maar had ook gevolgen voor aansluitingen richting 's-Gravenzande.

Volgens een woordvoerster van Westland Infra was het een geluk bij een ongeluk dat er weinig bebouwing in het getroffen gebied is. "Maar dat maakt het natuurlijk niet minder ongelukkig voor de getroffen bewoners." Ze benadrukt dat het om een spontane storing in een elektriciteitskabel ging.

Dat het een aantal uren duurde voordat de storing verholpen was, lag volgens de woordvoerster enerzijds aan het feit dat het een redelijk intensieve klus was en anderzijds aan de oudejaarsnacht, waardoor de storingsploeg nauwelijks kon worden uitgebreid. "Normaal gesproken wordt aan collega's gevraagd bij te springen. Maar ja, het was oudejaarsavond en als iemand maar een enkel glaasje op heeft, mag hij niet aan het elektriciteitsnet zitten."