Archief

Monsterse jaarwisseling valt uit de toon

De jaarwisseling in het Westland was volgens de politie goed onder controle te houden. Dit ondanks een flinke opstoot in Monster. In totaal moesten 25 mensen mee naar het bureau, met name voor vernieling en voor bezit van illegaal vuurwerk.

Volgens burgemeester Van der Tak kon het geheel beheersbaar worden gehouden door "snel en stevig optreden van de politie, brandweer en hulpverleningsdiensten".

In de dorpskern Monster gebeurden de meeste incidenten. Zo troffen agenten rond 0.30 uur op de Starkenborgh een groep jongeren uit Monster en Poeldijk aan. De hele groep is aangehouden voor het vernielen van straatmeubilair zoals het vernielen van verkeersborden.

Bij het incident werd zwaar vuurwerk naar de agenten gegooid. Later, rond 3.00 uur, werd op de Molenstraat een 45-jarige man uit Monster aangehouden voor het maken van een kaliumbom. Agenten namen een zak van zo'n 25 kilo met een mengsel van kalium en suiker in beslag.

Op de Muscaat in Wateringen woedde rond 0.30 uur een grote brand. Ook waren er veel brandbare materialen aanwezig die voor een grotere brand konden zorgen. Agenten ondersteunden de brandweer bij het blussen van de brand. Hierbij werd een 22-jarige man uit Wateringen aangehouden. Hij gooide zwaar illegaal vuurwerk naar de agenten.

Aan het einde van de nacht ontstond er een vechtpartij op de Oude Veiling in Maasland. Agenten van de korpsen Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond zorgden ervoor dat na afloop van een feest de rust snel werd hersteld. Hierbij werden drie verdachten, onder wie een 19-jarige man uit Maassluis aangehouden.