Archief

Oppositie Westland overvalt met tegenbegroting

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Westland overvielen de coalitiepartijen en het college van B en W aan het einde van de behandeling van de begroting voor 2012 met een tegenbegroting. Hierdoor duurde de vergadering aanzienlijk langer dan was voorzien.

De oppositiepartijen voelden zich buitenspel gezet door het college, dat geen enkele ruimte voor hun inzichten zou hebben geboden. Woordvoerder El Mokaddem (Progressief Westland) noemde dat "ontzettend triest voor de relatie met het college".

Wethouder Duijvesteijn (Financiƫn) was zeer verbaasd over de tegenbegroting, omdat niemand van de oppositie daar in de eerste noch de tweede termijn over had gerept. Een van de kernpunten was het schrappen van de gewraakte nieuwe 'meetlat' voor subsidies.

Fractievoorzitter Duijsens van coalitiepartij Westland Verstandig zei "moeite te hebben met de joker die nu wordt gepresenteerd". Hij vond het begrip tegenbegroting overigens "een groot woord", omdat het louter ging om de verwerking van de door de oppositiepartijen ingediende moties.

De tegenbegroting werd als amendement in stemming gebracht en verkreeg alleen de steun van de oppositiepartijen. Andersom verkreeg de begroting van het college alleen de steun van de coalitiepartijen, die een ruime meerderheid in de raad hebben.

De begrotingsvergadering van de gemeente Westland was donderdagmiddag om 14.00 uur begonnen . Bij het uitspreken van het slotgebed door burgemeester Van der Tak stond de klok om 1.50 uur in de nacht.

Categorieen:
Westland Algemeen